Ook zo’n fan van een lekker stukje biefstuk? Vandaag hebben wij een heerlijke biefstuk salade in petto. Het gerecht is niet alleen erg lekker, maar staat ook binnen no time op tafel. Heerlijk voor tijdens een zonnige lunch!

Ingrediënten voor 2 personen:

 • 2 biefstukjes (circa 140 gram per stuk)
 • 80 gram rucola
 • 150 gram penne
 • 30 gram pijnboompitten
 • 1 citroen
 • olijfolie
 • balsamico azijn
 • handvol Parmezaanse kaas snippers

Dit gerecht telt per persoon 46 gram eiwitten, 62 gram koolhydraten en 19 gram vet. Dit brengt het totaal op 603 calorieën. Wil jij het aantal grammen vet verminderen, dan zou je de Parmezaanse kaas achterwege kunnen laten.

Bereiding

 1. Begin met het roosteren van de pijnboompitjes in een pannetje. Doe dit niet op een al te hoog vuurtje, want voor je het weet zijn de pitjes zwart.
 2. Breng een pan met water aan de kook en voeg hier de penne aan toe. Breng het water opnieuw aan de kook en laat de pasta ongeveer 10 minuten lang koken. Vergeet niet af en toe te roeren. Giet de pasta af en spoel deze af met koud water.
 3. In de tussentijd gaan wij met de biefstuk aan de slag. Verhit een koekenpan op een middelhoog vuurtje en voeg een flinke scheut olijfolie toe. Om het vlees mooi bruin te laten worden dep je het vlak voordat het de pan in gaat even droog met een stukje keukenpapier. Heb jij je biefstuk het liefst rare, dan bak je de biefstuk per zijde ongeveer 1 à 2 minuutjes. Eet jij daarentegen liever een goed doorbakken biefstuk, dan bak je de biefstuk per zijde ongeveer 3 à 4 minuten. Een tip: prik niet met een vork in de biefstuk, maar gebruik liever een tang om het vlees om te draaien. Zodra je er met een vork in prikt lopen de sappen er uit en dit wil je juist voorkomen.
 4. Snijd de citroen in tweeën. Pak een bord en maak een mooi bedje van de rucola. Vervolgens leg je hier de gekookte penne op en sprenkel je de citroensap eroverheen. Wanneer de biefstuk klaar is, snijd je deze in plakjes van ongeveer 1 cm en leg deze op de salade.

Tot slot

Als laatste stap verdeel je de pijnboompitjes en de Parmezaanse snippers over het gerechtje en maak je het af met een scheutje balsamico. Eet smakelijk!

door Babette