Wil jij de dag goed beginnen, dan is een goed ontbijt onmisbaar. Toch blijkt dat ongeveer een kwart van de Nederlanders niet ontbijt. Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Je hebt 8 tot 10 uur niets gegeten, dus is het extra belangrijk voor je lichaam om zo snel mogelijk de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen. De volgende shake is gemakkelijk te maken en bovendien ideaal voor mensen die altijd haast hebben in de ochtend. Het enige wat je nodig hebt naast de ingrediënten is een blender.

De ingrediënten

  • 400 ml halfvolle melk
  • 80 gram havermout fijne vlokken
  • 20 gram eiwitpoeder (aardbei)
  • 1 banaan
  • 1 kiwi

De shake bevat een flinke hoeveelheid eiwitten, een hoog aantal complexe koolhydraten en een beperkt aantal vetten. In totaal krijg je 42 gram eiwitten, 124 gram koolhydraten en slechts 15 gram vet binnen, wat het totaal op 802 calorieën brengt. Wil jij dit aantal verlagen dan zou je het aantal koolhydraten kunnen verlagen door de hoeveelheid havermout te halveren.

De shake

Het maken van de shake spreekt voor zich. Wel eerst de melk in de blender doen voordat je de rest gaat toevoegen, anders kunnen er klonten ontstaan. Kies als eiwittenpoeder de smaak die je lekker vindt, omdat vooral dit ingrediënt de smaak van je shake bepaalt. In het voorbeeld is er gekozen voor de Whey Perfection Strawberry Milkshake, omdat dit zorgt voor een lekkere fruitige smaak. Stop alles in de blender en zet de blender ongeveer 10 seconden op maximaal vermogen.

Weightgainer

Heb jij moeite met aankomen en wil jij deze shake omtoveren tot een gezonde weightgainer? Door het toevoegen van een eetlepel pindakaas of een handjevol cashewnoten krijg je meer calorieën binnen. Om de shake extra lekker te maken zou ik in dit geval de aardbijensmaak inwisselen voor de Whey Perfection Chocolate Milkshake.

door Marijn