Heb jij je fitness goals voor de komende periode al bepaald? Naast de benodigde uurtjes doorbrengen in de gym speelt voeding ook een belangrijk rol. Slim en gezond eten geeft jouw lichaam de juiste voedingsstoffen om sneller je sportieve doelen te behalen. Als jij niet weet hoe jij je eetpatroon aan kan passen op jouw trainingsschema, dan kan een gebalanceerd voedingsschema jou verder op weg helpen.

Wat is een voedingsschema?

Een voedingsschema is zoals de naam al zegt een schematisch overzicht van je dagelijkse voeding. Deze is gebaseerd op jouw fitnessdoel en persoonlijke caloriebehoefte. Concreet bestaat een voedingsschema uit een aantal maaltijden met de juiste hoeveelheid eiwitten, koolhydraten en vetten. Wil jij je eigen voedingsschema samenstellen? Pump Up Your Body heeft hier een handig opzetje voor gemaakt.

voedingsschema laten maken

Als jij geen zin hebt om zelf met een rekenmachine en een weegschaaltje aan de slag te gaan, maar wel een voedingsschema wilt gebaseerd op jouw persoonlijke voorkeuren, dan is FitChef iets voor jou! FitChef is een website die jou helpt door wekelijks een voedingsschema voor te schotelen. Dit schema wordt speciaal op jouw persoonlijke voorkeuren afgestemd. Eet je liever geen vlees of ben je allergisch voor noten? FitChef geeft een op maat gemaakt voedingsschema zonder deze ingrediënten.

Het platform

Op de hoofdpagina krijg je een overzicht van al je persoonlijke gegevens,waaronder je favoriete maaltijden. Op deze pagina kan je ook je gegevens en voorkeuren aanpassen. Als je het niet eens met de voorgestelde aantal eiwitten of als je fitnessdoel is veranderd, dan kan je deze aanpassen en FitChef zal hier rekening mee houden bij het maken van het volgende weekmenu.

voedingsschema op maat gemaakt; FitChef

Het voedingsschema

Jouw gepersonaliseerd voedingsschema kan je terugvinden onder het gelijknamige kopje. Per dag krijg je recepten voorgeschoteld die er samen voor zorgen dat jij de juiste hoeveelheid calorieën binnen krijgt met de juiste verdeling van eiwitten, koolhydraten en vetten. Om voldoende gezonde vetten binnen te krijgen wordt er minimaal één keer vette vis verwerkt (mits je deze niet hebben uitgesloten).

Een handige functie is het toevoegen van alle ingrediënten aan de boodschappenlijst. Hierdoor krijg je meteen een overzichtelijke lijst waarmee je richting de supermarkt kan. Heb je geen zin om naar de supermarkt te gaan? Je kan met één druk op de knop bijna alle ingrediënten via Albert Heijn online bestellen en thuis laten bezorgen.

De pluspunten:

  • Elke week een op maat gemaakt voedingsschema op basis van jouw fitnessdoel
  • Veel keuze uit gemakkelijke, gevarieerde en snel te bereiden recepten
  • De mogelijkheid om dieetvoorkeuren / allergieën op te geven
  • Je kan de voorgestelde caloriebehoefte en macro’s aanpassen
  • Een boodschappenlijst met producten welke je met één druk op de knop kan bestellen
  • Het platform is zeer overzichtelijk en gebruiksvriendelijk,mede door de beschikbare app

De minpunten:

  • Door de gevarieerde weekmenu’s heb je veel producten nodig, wat op kan lopen in de kosten
  • Je kunt je producten alleen bij Albert Heijn automatisch bestellen

Conclusie

Wat je eet is minstens net zo belangrijk als het sporten zelf. Als jij op zoek bent naar een op maat gemaakt voedingsschema gebaseerd op jouw fitnessdoel en persoonlijke voorkeuren, of als je op zoek bent naar gemakkelijke en eiwitrijke recepten, dan raden wij FitChef van harte aan!

door Marijn