Eiwitten zijn de nummer één bouwstenen voor je spieren. Ze helpen je lichaam met het herstellen en met het opbouwen van spiermassa na een flinke workout. Helaas lukt het mij niet altijd om genoeg eiwitten uit de maaltijden te halen, jou wel? Vandaag een review over Protein Pro Whey van FCB Sweden.

De dagelijkse hoeveelheid eiwitten?

Een proteïne shake kan je helpen op de dagen dat je niet voldoende eiwitten uit je voeding haalt. Om te bepalen hoeveel eiwitten je nodig hebt zijn er twee punten van belang, namelijk je gewicht en het type sport welke je beoefent. Ben je een duursporter dan heb je tussen de 1,2 en 1,5 gram per kilo lichaamsgewicht. Ben je een krachtsporter of iemand die snel spiermassa aan wilt komen dan heb je iets meer eiwitten nodig: tussen de 1,6 en 1,8 gram. Ter verduidelijking: een marathonloper die 75 kilo weegt zou dagelijks ongeveer 100 gram eiwitten binnen moeten krijgen, een powerlifter met hetzelfde gewicht zou dagelijks ongeveer 130 gram moeten eten.

Review Protein Pro Whey – FCB Sweden

Protein Pro Whey is verkrijgbaar in twee smaken: chocolade en vanille. Ik zelf ben een chocoladefreak en ik vond de smaak enorm lekker. Gemixt met melk vond ik de shake lekker romig, maar ook met water krijg je een smaakvolle shake. De textuur is goed, waardoor er geen klonten ontstaan. Mocht je de shake net iets te zoet vinden, dan zou je het met 400 ml water of melk kunnen mixen in plaats van de aanbevolen 250 ml. Per dosering krijg je 24 gram aan hoogwaardige eiwitten binnen (whey concentraat, whey isolaat en whey hydrolisaat) en slechts 1 gram suikers. Ben je aan het cutten? Geen probleem want de shake bevat slechts 0,9 gram aan vetten.

Pluspunten:

  • 24 gram hoogwaardige eiwitten per dosering
  • heerlijke smaak
  • veel goede reviews
  • gemakkelijk te mixen met water of melk (geen klonten)

Minpunten:

  • weinig keuze in smaken: chocolade of vanille

Conclusie

De prijs-kwaliteitverhouding van Protein Pro Whey is uitstekend. Ja, er bestaan goedkopere shakes, maar als je kijkt naar de smaak, de textuur en de samenstelling dan krijg je waar voor je geld. Protein Pro Whey is een hoogwaardige shake en onder andere te bestellen bij Body & Fit.

door Marijn