Eiwitten zijn de nummer één bouwstenen voor je spieren. Ze helpen je lichaam met het herstellen en met het opbouwen van spiermassa na een flinke workout. Helaas lukt het niet altijd om genoeg eiwitten uit je maaltijden te halen. Een proteïne shake kan je helpen op de dagen dat je niet voldoende eiwitten uit je voeding haalt. Ben je op zoek naar een hoogwaardige en smaakvolle shake? Dan is Protein Pro Whey van FCB Sweden misschien wel iets voor jou!

Kom jij aan je dagelijkse hoeveelheid eiwitten?

Om te bepalen hoeveel eiwitten je nodig hebt zijn twee punten van belang, namelijk je gewicht en het type sport welke je beoefent. Ben je een duursporter dan heb je tussen de 1,2 en 1,5 gram per kilo lichaamsgewicht. Ben je een krachtsporter of iemand die snel spiermassa aan wilt komen dan heb je iets meer eiwitten nodig: tussen de 1,6 en 1,8 gram. Ter verduidelijking: een marathonloper die 75 kilo weegt zou dagelijks ongeveer 100 gram eiwitten binnen moeten krijgen, een powerlifter met hetzelfde gewicht zou dagelijks ongeveer 130 moeten verorberen.

Protein Pro Whey – FCB Sweden

Protein Pro Whey is verkrijgbaar in twee smaken: chocolade en vanille. De smaken zijn subtiel en worden als zeer lekker ervaren. Voor een romige shake zou je het kunnen mixen met melk, maar met water krijg je ook een smaakvolle shake. De textuur is goed, waardoor er geen klonten ontstaan. Mocht je de shake net iets te zoet vinden, dan zou je het met 400 ml water of melk kunnen mixen in plaats van de aanbevolen 250 ml. Per dosering krijg je 24 gram aan hoogwaardige eiwitten binnen (whey concentraat, whey isolaat en whey hydrolisaat) en slechts 1 gram suikers. Ben je aan het cutten? Geen probleem want de shake bevat slechts 0,9 gram aan vetten.

Pluspunten:
  • 24 gram hoogwaardige eiwitten per dosering
  • heerlijke smaak
  • gemakkelijk te mixen met water of melk (geen klonten)
Minpunten:
  • weinig keuze in smaken: chocolade of vanille
Conclusie

De prijs-kwaliteitverhouding van Protein Pro Whey is uitstekend. Ja, er bestaan goedkopere shakes, maar als je kijkt naar de smaak, de textuur en de samenstelling dan krijg je waar voor je geld. Protein Pro is een hoogwaardige shake en onder andere te bestellen bij Body & Fit.