Geen zin om uren in de keuken te staan? Dit recept is gemakkelijk om te maken en staat binnen 15 minuten op tafel. Als je een liefhebber bent van kip en van honing dan mag je het volgend gerechtje niet missen!

Ingrediënten voor 2 personen:
  • 250 gram kipfilet
  • 150 gram zilvervlies rijst
  • 2 teentjes knoflook (fijngesneden)
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 3 eetlepels honing
  • 1 bosuitje
  • 2 theelepels sesamzaadjes
  • (zwarte) peper
  • olijfolie

De rijst en de honing zorgen voor de benodigde koolhydraten: 72 gram per persoon. Kip staat bekend als een eiwittenbron en zorgt voor 31 gram aan eiwitten. Tot slot zitten er nagenoeg geen vetten in dit gerechtje, slechts 4 gram. In totaal krijg je 448 calorieën binnen.

Voorbereiding

We beginnen met het maken van het honingsausje. Pak een kom en doe hier de honing, de sojasaus en de fijngesneden (of geperste) knoflook in. Vervolgens roer je de ingrediënten tot er een mooi smeuïg sausje ontstaat. Maak de bosui schoon en snijdt deze in de welbekende groene ringetjes. Als laatste snijd je de kip in blokjes van ongeveer 1 cm en voeg hier een klein beetje zwarte peper aan toe.

De bereiding
  1. Doe de rijst in een pan met ruim kokend water en laat deze voor ongeveer 8 minuten doorkoken.
  2. Verwarm een koekenpan op een middelhoog vuurtje en voeg de olijfolie toe. Wanneer de olijfolie warm genoeg is dan voeg je de gekruide kip toe. Bak de kip aan een kant voor ongeveer 3 – 4 minuten.
  3. Voeg de honingsaus toe en draai de kipblokjes om. Bak de kip tot deze gaar is (ongeveer 4 – 5 minuutjes). De honingsaus zorgt voor een mooi goudkleurig kleurtje.
  4. Giet de rijst af en plaats de rijst op het bord. Vervolgens leg je de gegaarde kip op de rijst. Voor de finishing touch sprenkel je wat sesamzaad en voeg je de gesneden bosui toe, wat het geheel wat kleurrijker maakt.
Tot slot

Let er op dat de kip niet aanbrand. De kipblokjes zijn snel gaar, wat natuurlijk ook de bedoeling is van dit gerecht. Houdt de koekenpan goed in de gaten en roer wanneer nodig. Eet smakelijk!