Klaar voor een snelle hap vol met eiwitten en goede vetten? We gaan aan de slag met de omelet wrap: een gemakkelijk lunchgerecht of post-workout meal die binnen no-time op tafel staat.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 4 eieren
  • 150 gram kipfilet (plakjes)
  • 2 tomaten
  • 1 avocado
  • 50 gram zachte geitenkaas
  • 25 gram pijnboompitjes
  • rucola sla
  • scheutje melk
  • peper en zout

Het totaal aantal calorieën komt per persoon op 550 Kcal. De omelet wrap bevat 39 gram aan eiwitten, 42 gram goede vetten (voornamelijk van de avocado) en slechts 4 gram koolhydraten. Mocht je het aantal vetten willen beperken dan kan je van 2 eieren het eigeel weglaten.

Bereiding van de omelet wrap

Begin met het klutsen van 4 eieren en een scheutje melk, voeg hier naar eigen smaak zout en peper toe. Bak het vervolgens op een niet al te hoog vuurtje. Keer je omelet tussentijds om. Tussendoor prak je de avocado in een smeuïge mousse en snij de tomaten in kleine blokjes. In een andere koekenpan kan je alvast de pijnboompitjes roosteren op een laag vuurtje, het liefst zonder boter of olie dan blijft de smaak beter behouden.

Als de omelet eenmaal klaar is beleg je deze met plakjes kipfilet, waarbij je de avocado en blokjes tomaat eroverheen verdeeld. Maak het af met een klein beetje zachte geitenkaas. Sommige vinden de smaak van geitenkaas sterk en overheersend. Als alternatief kan je bijvoorbeeld ook kiezen om een wat lichtere kaas te kiezen, zoals bijvoorbeeld Hüttenkäse.

Finishing touch

Rol de omelet op, zodat het eruit komt te zien als een wrap, en serveer het met wat rucola sla en pijnboompitjes. Laat weten of dit recept jullie gesmaakt heeft en succes in de gym!

door Babette