Staat er een work-out op het programma maar mis je de energie? Vind jij het lekker om de “pump” te voelen en wil jij net die extra oefening erbij pakken? Endorush is een pre-workout die jou gaat helpen met het neerzetten van een lekkere training!

Endorush – BSN

De pre-workout komt in verschillende smaken: Blue Razz, Cherry Lime, Citrus Rush, Pineapple en Fruit Punch. Deze smaken zijn te beschrijven als scherp. Dit komt doordat er zwarte peper extract is toegevoegd aan de ingrediëntenlijst. Het extract zorgt ervoor dat de andere ingrediënten beter door het lichaam opgenomen kunnen worden. Tegelijkertijd zorgt het ook voor een pittig nasmaakje.

Energie

In elke dosering zit 200 mg cafeïne. Dit is te vergelijken met 2 – 3 bakjes koffie. Voor de meeste mensen zorgt dit voor een goede energieboost en voor een betere concentratie. Ben jij iemand die regelmatig cafeïne neemt, dan zal het effect minder zijn in verband met gewenning. Andere ingrediënten in de pre-workout welke zorgen voor meer energie zijn Niacine (vitamine B3) en Panthoteenzuur (vitamine B5). Beide ondersteunen het vrijmaken van energie in je lichaam.

Pump

De pump of de spierpomp tijdens de training krijg je wanneer je spieren zich volzuigen met bloed. Hierdoor krijg je een opgepompt gevoel wat de meeste sporters als zeer fijn ervaren. Daarnaast krijgen de spieren door de betere doorbloeding meer zuurstof en voedingsstoffen aangereikt. Ingrediënten in deze pre-workout die dit stimuleren zijn L-Arginine en L-Citruline.

Uithoudingsvermogen

Endorush bevat creatine en Beta-Alanine. Beide zorgen ervoor dat je net wat meer herhalingen kunt maken tijdens je work-out. Beta-Aline gaat verzuring van de spier tegen. Creatine zorgt ervoor dat de spier minder snel vermoeid raakt. Meer informatie over creatine kun je vinden in dit artikel. Beta-Aline kan zorgen voor een tintelend gevoel in je gezicht, hals en handen.

Pluspunten
  • goede dosering van de ingrediënten
  • 30 porties per verpakking
  • goede mix tussen energie – pump – uithoudingsvermogen
Minpunten
  • smaak: de nasmaak is vrij scherp
  • er blijft een klein restantje liggen op de bodem na het mixen
Conclusie

Endorush is een pre-workout met een totaalpakket aan ingrediënten welke goed gedoseerd zijn. Het zorgt voor meer energie en meer uithoudingsvermogen. Hierdoor kan jij je langer uit kan leven in de gym. De smaak is pittig en een tikkeltje overheersend. Mocht dit voor jou geen probleem dan is dit een echte aanrader.