De dag heerlijk beginnen met een stevige training? Sporten geeft je energie en het zorgt er voor dat je lekker aan de dag begint. Een pre-workout kan je ’s ochtends net dat ene zetje geven om jezelf naar de sportschool te slepen.

Wat is een pre-workout?

Een pre-workout is een supplement welke energie en focus geeft. Er zitten verschillende ingrediënten in, maar het hoofdingrediënt is meestal cafeïne. Omdat de ene persoon wat gevoeliger is voor bepaalde ingrediënten dan de ander, reageert iedereen anders op een pre-workout.

Concentrated Pre Workout – Bodylab24

Concentrated Pre Workout van Bodylab komt in 5 verschillende smaken: watermelon, fruit punch, watermelon, green apple en tot slot black currant. De smaken vind ik subtiel en smaken niet te sterk. Er zit per aanbevolen portie (3 scoops) 360 mg cafeïne in. Voor de doorgewinterde cafeïne junk is dit prima te doen, maar voor de meeste onder ons is 240 mg cafeine (2 scoops) al meer dan voldoende.

Naast cafeïne zitten er ook andere ingrediënten in welke je energie en focus zullen verbeteren, zoals creatine, beta alanine en citruline. Helaas zijn deze verwerkt in een zogenoemde blend, waardoor je niet precies weet wat je van elk ingrediënt binnen krijgt. Vooral de prijs-kwaliteit verhouding springt er uit: per potje zitten er 25 doseringen in, wat neerkomt op €0,40 per portie.

Pluspunten:

  • lekkere en subtiele smaak
  • cafeïne flink gedoseerd
  • goede prijs-kwaliteit verhouding

Minpunten:

  • Doordat er gebruik wordt gemaakt van een blend, weet je niet precies wat je van elk ingrediënt binnenkrijgt.

Conclusie

Ben je op zoek naar een milde variant die jou energie en focus geeft om een lekkere training neer te zetten? Dan is Concentrated Pre Workout van Bodylab zeker de moeite waard om een keer uit te proberen. Omdat iedereen anders reageert op een pre-workout, is het wel raadzaam om eerst met twee schepjes (10 gram) te beginnen voordat je de aanbevolen hoeveelheid van 3 schepjes (15) gram probeert. Trainse!

door Marijn