Heb jij vandaag een pittige sessie achter de rug in de gym? Tijd om je lichaam rust te geven! Juist ’s nachts is je lichaam bezig om te herstellen van die loodzware work-out. Als jij je lichaam een handje wilt helpen dan kan je overwegen om voor het slapen caseïne eiwitten in te nemen. Deze eiwitten vind je vooral in zuivelproducten als kwark en yoghurt. Mocht je geen zin hebben om voor het slapen gaan een bak kwark naar binnen te werken, dan kan een eiwitpoeder als Casein Supreme van Body Supplies een prima alternatief zijn.

Snelle vs langzame eiwitten

Caseïne eiwitten zijn eiwitten die minder snel verteerd worden door je lichaam. Je kan ze zien als de tegenhanger van whey eiwitten. Deze zijn snel verteerbaar en dus snel opneembaar. Caseïne eiwitten zijn doordat ze minder snel verteerd worden ook dus minder snel opneembaar. Voordeel bij dit proces is dat de eiwitten uiteindelijk wel worden opgenomen, maar dat je lichaam er langer over doet. Oftewel je lichaam wordt voor langere periode voorzien van een constante stroom van eiwitten en aminozuren. Daarom worden caseïne eiwitten ook wel de langzame eiwitten genoemd en whey eiwitten de snelle eiwitten.

Wanneer welke soort?

De ene soort is niet beter dan de andere, wel kan het moment van de dag bepalen welk type eiwit op dat moment het beste is. Je wilt je spieren na een work-out zo snel mogelijk voorzien van de juiste bouwstenen. Omdat whey eiwitten sneller opneembaar zijn kun je deze dus het beste innemen na je training. Caseïne eiwitten neem je juist op de momenten dat je voor langere periode geen voeding binnen krijgt, oftewel tijdens je nachtrust. Zo voorzie jij je lichaam toch voor langere periode van de juiste bouwstoffen.

Review Casein Supreme

Ik neem zelf ook geregeld caseïne eiwitten voor het slapen gaan. Soms haal ik deze uit kwark, maar vaker neem ik toch een shake. Het is net wat sneller, drinkt makkelijker weg en smaakt net wat lekkerder dan een saai kwarkje. De laatste caseïne shake welke ik geprobeerd heb is Casein Supreme van Body Supplies en deze is prima bevallen. De rede dat ik voor deze heb gekozen was door de lage prijs en omdat ik doorgaans erg tevreden ben met de producten van Body Supplies.

Smaak

Natuurlijk ben ik weer voor de chocoladesmaak gegaan en deze is goed bevallen. Niet te zoet en niet te sterk. Deze eiwitten shake komt naast de chocoladesmaak ook in de smaken aardbei, banaan, naturel en vanille. Als je de reviews bekijkt op de site (gemiddeld een 8,5) dan zijn veruit de meeste mensen tevreden over de door hun gekozen smaak.

Samenstelling

De samenstelling van de shake verschilt per smaak. Gemiddeld ligt het aantal eiwitten tussen de 24 en 25 gram. Op de site van Body Supplies kan je precies per smaak zien wat de ingredienten zijn. Welke smaak je ook kiest, het aantal koolhydraten en het aantal vetten liggen ontzettend laag. Kijk je bijvoorbeeld naar de smaak chocolade, de smaak waar vaak het meeste aantal koolhydraten en vetten in te vinden is, dan bevat deze per dosering slechts 0,92 gram koolhydraten en 0,45 gram vet.

Als je normaal alleen whey shakes neemt, dan zal je merken dat de Casein Supreme wat dikker en romiger is dan wat je gewend bent. Dit komt door de structuur van de caseïne eiwitten. Tijdens het mixen zal de poeder niet gaan klonteren. Ik doe er altijd een extra scheut melk bij dan de aanbevolen 250 – 500ml omdat ik de shake anders net iets te papperig vind.

Prijs

De prijs is laag te noemen. Je betaalt ongeveer 55 cent per shake als je kiest voor de 500 gram variant. Mocht je kiezen voor de 2 kilo variant dan ligt de prijs per shake nog lager.

Conclusie review

De prijs is de voornaamste rede dat ik dit product gekocht heb. Ik ben naast de prijs ook aangenaam verrast door de kwaliteit en de smaak van de shake. Omdat ik op dit moment aan het cutten ben vind ik het ook fijn dat Casein Supreme weinig koolhydraten en vetten bevat. Als jij deze shake ook uit wilt proberen dan kan je hem bij Body Supplies bestellen.

door Marijn