Eiwitten shakes, ik kan er geen genoeg van krijgen. Gemiddeld neem ik (slechts) ééntje per dag, maar toch lijken de potten er doorheen te vliegen. Een ideaal excuus om elke maand een nieuwe eiwitpoeder te proberen. Deze keer een review over Nitro-Tech van Muscletech.

Muscletech

Muscletech is een merk wat alweer een aantal jaartjes meedraait. Het bedrijf beschrijft zichzelf als een pionier op het gebied van onderzoek en wetenschap. Het is in 1995 opgericht in Amerika een heeft sindsdien flink aan de weg getimmerd. Tegenwoordig hoort Muscletech bij de grote jongens op de supplementenmarkt en is verkrijgbaar in meer dan 140(!) landen. Bekende producten uit de keuken van Muscletech zijn Hydroxycut, Cell-Tech en natuurlijk Nitro-Tech. Van de laatst genoemde heb ik vandaag de laatste scoop uit de pot genomen, tijd voor een review!

Review Nitro-Tech

Muscletech is dol op het refereren naar onderzoek. Dit doen ze dan ook met grote letters op de mooi ontworpen pot. Zo zou je met Nitro-Tech 70% meer “lean muscle” opbouwen dan met reguliere whey producten. In het onderzoek wordt er zelfs gesproken over een toename van 8.8 lbs = 4 kilo spiermassa in 6 weken. Nu train ik al een tijdje, maar het is mij nog nooit geluk om 4 kilo spiermassa te winnen in 6 weken. Naast het sneller aankomen van spiermassa zou Nitro-Tech ook je herstelproces en je sportprestaties verbeteren. Genoeg over de statements, laten we kijken naar de inhoud van de pot.

Ingredienten

Want de ingrediëntenlijst is goed gevuld. Zo krijg je per scoop 30 gram eiwitten binnen. Niet zo maar eiwitten, maar eiwitten die voornamelijk bestaan uit het hoogwaardige whey isolaat. Naast deze eiwitten bezit de eiwitpoeder ook 6,9 gram BCAA en 3 gram creatine. Zoals je leest is de shake zeer compleet en bestaat maar uit een kleine hoeveelheid koolhydraten en vetten binnen. Dit is een beetje afhankelijk van de smaak welke je hebt gekozen, maar gemiddeld zit je rond de 3 gram koolhydraten en 2 gram vet per scoop.

Smaak

Over de smaak kan ik kort maar bondig zijn, deze is heerlijk. Ik heb zelf de “toasted s’mores” en de aardbei variant geprobeerd en ze smaken allebei erg lekker. Niet te sterk, maar ook zeker niet te flauw, zowel met melk als met water. Het is vooral heel knap dat ze deze smaken hebben kunnen ontwikkelen zonder gebruik te maken van teveel zoetstoffen wat het aantal koolhydraten weer omhoog duwt. De shake mixed prima. Geen klonten en geen kleverige resten op de bodem.

Prijs

De eiwitpoeder is te krijgen met een inhoud van 908 gram en een inhoud van 1800 gram. Omdat Nitro-Tech aardig populair is kun je het bijna bij elke supplementenwinkels kopen. Ik heb even voor je rond gekeken en op dit moment is het product bij Body & Fit en bij Body Supplies het meest voordeligst.

Pluspunten

  • 30 gram hoogwaardige eiwitten per dosering
  • laag in suiker en koolhydraten
  • complete alles-in-één shake

Minpunten

  • de prijs ligt hoger dan bij andere vergelijkbare whey proteïne

Niet per se een minpunt, maar sommige mensen nemen bewust geen creatine omdat het vocht vasthoudt. Mocht je geen creatine binnen willen krijgen dan is deze shake niet voor jou geschikt.

Conclusie review

Zoals je leest is Nitro-Tech een hoogwaardige eiwittenpoeder. Hierdoor ligt de prijs ook wat hoger vergeleken met andere eiwit supplementen. Daar staat wel tegenover dat de smaak, de hoeveelheid aan ingredienten en het type eiwit van een zeer hoog niveau zijn. Het is een echte alles-in-1 proteine poeder voor de serieuze sporter.

door Marijn