taco bowl

Dit gerecht staat in het teken van de Mexicaanse sferen: we gaan een heerlijke taco bowl maken; Jammie! Er is uiteraard weer gekozen voor gezonde ingrediënten rijk aan kalium en vitamine C.

De ingrediënten voor de taco bowl (voor 2 personen):

  • 250 gram magere rundergehakt (of 250 gram kip- of kalkoengehakt)
  • 100 gram zwarte bonen
  • 150 gram (2 kopjes) ongekookte zilvervliesrijst
  • 2 trostomaten
  • 100 gram mais
  • 1 avocado
  • 1 zakje taco kruiden seasoning
  • handjevol tortilla chips
  • 1 eetlepel zure room

In totaal zitten er in dit gerecht maar liefst 81 gram eiwitten. Naast deze eiwitten bestaat de maaltijd uit 183 gram koolhydraten en 62 gram vet, wat het totaal op 1630 calorieën brengt. Mocht je bezig zijn met afvallen of valt deze maaltijd net iets te zwaar op de maag, dan kun je de rundergehakt vervangen door kip- of kalkoengehakt. Dit brengt het totaal aantal grammen vet van de taco bowl terug naar 32 gram.

De bereiding

Allereerst kook je de twee kopjes zilvervliesrijst volgens de instructies die op het pakje vermeld staan. In een wok rul je het gehakt. Er hoeft voorafgaand geen olijfolie of boter toe te voegen, omdat het vet uit het gehakt al voldoende beschermt tegen het aanbakken van het vlees. Als het gehakt bijna klaar is dan voeg je de taco kruiden en de zwarte bonen toe. Ondertussen snijd je de tomaten in blokjes en de avocado in reepjes. Het blikje met mais laat je uitlekken en dep je af met een schone theedoek. Vervolgens laat je de mais 10 minuutjes in de oven roosteren.

De taco bowl

Nu komt het aan op het garneren van de Mexicaanse bowl. Gebruik hier een schaaltje voor. Je kan er voor kiezen om op de bodem de zilvervliesrijst te leggen en daarna de tomaten, de avocado, de mais en het mengsel van gehakt en zwarte bonen in partjes erop te leggen. Natuurlijk mogen de tortilla’s chips niet vergeten worden. Deze worden als laatste toegevoegd, omdat ze dan langer knapperig blijven.

Je kan er voor kiezen om er een flinke eetlepel zure room bij te doen, dat maakt het geheel een beetje romiger. Het enige nadeel hiervan is dat de calorieën van dit gerechtje dan wat hoger komen te liggen. Eet Smakelijk! Buen provecho! Benieuwd naar andere recepten of op zoek naar wat inspiratie? Neem eens een kijkje op onze recepten pagina.

door Babette